donderdag 31 mei 2012

Gastvrouw

©kwod
Vandaag was ik wederom in een ziekenhuis, ditmaal in Zutphen. Mijn man moest een aantal onderzoeken ondergaan en ook ik werd aan de tand gevoeld. Het duurde bijna de hele dag en we moesten van afdeling naar afdeling. Om dat proces zo vlot mogelijk te doorlopen krijg je een gastvrouw toegewezen. Die weet wat je allemaal moet ondergaan, hoe laat, en waar je heen moet. Ze begeleidt je, komt je ophalen, zet een lunch voor je klaar. Dus je hoeft niet telkens zenuwachtig door je papieren heen om te zien wat er nu weer moet gebeuren. Een compliment voor deze functie!


woensdag 30 mei 2012

Logo (2)


Op website van de provincie:

Hallo,


Telkens als ik de provincie Overijssel betreed/verlaat, valt mij het mooie logo op. Kunt u mij helpen aan het buro/de persoon die dit logo gemaakt heeft? 

Met vriendelijke groet,




dinsdag 29 mei 2012

Poes


Dit is Luna. In juli wordt ze negen jaar. Het is een echte dame, ze kan vleien en kroelen en af en toe flink uithalen als iets haar niet zint. Zoals je kunt zien is ze gek op dozen. Af en toe haal ik er eentje uit de supermarkt en dan is ze uren zoet. Luna is slim en lief. Als ze vindt dat het tijd is voor haar avondeten, komt ze voor je zitten, kijkt je aan en begint dan luid te smakken. 
Op een dag was ik erg verdrietig en huilde. Luna sprong op mijn schoot en likte mijn tranen weg. Toen huilde ik van ontroering. 
Luna, wat moesten we zonder jou? Hierbij een compliment voor een bijzonder dier.




maandag 28 mei 2012

Bussloo



Hier zie je een foto van recreatiegebied Bussloo. Het bevindt zich in de driehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen. Het water is gevormd door een afgraving ten behoeve van de A1. Het is er prachtig, met genoeg ruimte voor iedereen. Je kunt er varen, zwemmen, wandelen, vliegeren, golfen of naar de sterrenwacht gaan waar ze interessante lezingen geven. Of gewoon in het gras liggen en naar de wolken kijken. Dat doe ik het liefste.
Een compliment voor allen die aan het ontstaan van deze plek meegewerkt hebben!






zondag 27 mei 2012

Feest

Vele malen gaven mijn zwager en schoonzus heerlijke feesten. Buiten, achter hun boerderij, werd een feesttent neergezet, een grote barbecue en een oude badkuip voor een lekker vuurtje 's nachts. De muziek werd steeds verzorgd door de Greyhound Blues Band. 
Dit weekend was het weer zover. Igor en Ineke, we hebben genoten en voor jullie is dan ook dit compliment! 



zaterdag 26 mei 2012

Route

Vandaag een compliment voor de Slingeroute. Het is een weg dwars door de Achterhoek. Boerderijen, vergezichten, watertjes, mooie dorpen en af en toe wat fietsers. De moeite waard!



vrijdag 25 mei 2012

Dieren

©ba1969
Hoe ernstiger de wereld, hoe meer humor hij nodig heeft.


Een compliment voor deze grappige website:


Wereldnatuurbestrijdingsfonds


donderdag 24 mei 2012

Wachten

Ik vergezelde een vriendin bij allerlei onderzoeken in het Radboud Ziekenhuis. Zij had veel bagage bij zich en daar paste ik op, terwijl zij deur in deur uit liep. De wachtkamer was zo aangenaam dat het compliment van vandaag gaat naar degenen die deze ruimte hebben ingericht. Heerlijke stoelen, goede verlichting, prettige foto's aan de muur en een gratis koffieautomaat. Mijn nieuwe tas kleurde er ook nog zo mooi bij.
Top!






woensdag 23 mei 2012

Warm

De trein naar Nijmegen maakt een korte stop in Arnhem. Het station is bijna af en ziet er mooi en ruimtelijk uit. Nu nog de finishing touch met een likje lichtblauwe verf. Ik zie hoe iemand boven zijn macht met een verfroller zich van zijn taak kwijt. Met een masker op tegen de dampen en beschermende kleding aan. Ik heb met hem te doen, want het is met 26 graden een warme dag. Hij krijgt mijn compliment...






dinsdag 22 mei 2012

Pannenkoek

©ba1969
Een compliment voor geestigheid.

Mijn man kan lekker koken.

Van de week bakte hij pannenkoeken. 
"Wil je er een met spek?"
"Graag" zei ik.
Even later zette hij een bord voor me neer. De pannenkoek was bepaald niet heel uit de pan gekomen, maar mijn man zei met een twinkeling in zijn ogen:
"Hier, een echte Ravensburg."






maandag 21 mei 2012

zondag 20 mei 2012

Water

©rebepoi

We bestaan er voor 70% uit en kunnen niet zonder.

Water vloeit altijd naar het laagst mogelijke punt en is toch in staat om weer op te stijgen.
Stoom, ijs, mist en damp zijn allemaal verschijningsvormen van water.
Er worden oorlogen om gevoerd.
Er wordt management in bedreven.
Water in ons, water rondom ons.
Er wordt in gewassen, in gevaren, in gezwommen.


En wat is er het allerlekkerste om te drinken als je op een warme zomerdag een lange wandeling gemaakt hebt?


Een compliment dus voor deze bijzondere vloeistof.



zaterdag 19 mei 2012

Boer


De planten zijn ingezaaid, zon en water doen hun goede werken.
De boer overziet zijn werk. Moet er nog wat gedaan worden? 
Nee, het is goed zoals het nu is. Morgen is er weer een dag.
Nu naar huis, zijn gereedschap opbergen en dan een kop koffie, met moeder de vrouw.

Hulde aan deze ambachtsman.



vrijdag 18 mei 2012

College

©Asdario
Ik houd de wereld in mijn hand
Het glazen ei vol land en wolken
Ik zal de hemel gaan bevolken
Ik roep de varens uit het zand


(Lennart Nijgh)






Op de vraag: Zijn er meer sterren in de ruimte dan zandkorrels op deze planeet is het antwoord ja. Ik moet giechelen als mensen ongelovig kijken. Dat deed ik namelijk eerst ook, want het gaat je voorstellingsvermogen bijna te boven. Als je aan zo'n gedachte went kun je verder gaan denken. Wetenschappelijk kan ik het niet onderbouwen. 
Iemand die dat wel kan is de geleerde Robbert Dijkgraaf.
Heb je ook het gastcollege van hem gezien op televisie? Hing je ook aan zijn lippen? Wat is het toch verrukkelijk en bijzonder als iemand ingewikkelde zaken als de kosmos in hapklare brokjes voor je weet neer te zetten. Het verteringsproces neemt nogal wat tijd in beslag, namelijk een leven lang. Mijn verbeeldingskracht is toegenomen, mijn bewustzijn is verruimd.

Dank je wel, professor. Een groot compliment voor u!


©rat10
Een eerder programma over dit onderwerp kun je hier bekijken

Via email:


Hartelijk dank voor dit mooie compliment!

Robbert Dijkgraaf







donderdag 17 mei 2012

Camera

Vandaag een compliment voor mijn kleine vriend, de Canon PowerShot SX10IS.
Hij is compact, kan ongelooflijk good inzoomen en heeft een prima macro-stand. Bovendien heeft hij het voordeel van een kantelbaar schermpje, waardoor ik soms foto's kan maken die normaal niet kunnen. 







woensdag 16 mei 2012

Bespiegelingen




Van een overleden dierbare kreeg ik een boekje met bespiegelingen van Shakti Gawain. Voor iedere dag is een tekst geschreven met daaronder een affirmatie. Ik kijk er niet iedere dag in. Maar als ik dat doe, komt de tekst binnen en heb ik weer iets om over na te denken.




Leer voor jezelf op te komen


Je transformeert je boosheid in persoonlijke kracht door te leren voor jezelf op te komen. Leer te vragen wat je nodig hebt en te doen wat je wilt doen zonder je te sterk door anderen te laten beinvloeden. Als je niet langer je kracht aan anderen weggeeft, zul je diezelfde boosheid niet meer voelen. In plaats daarvan zul je je helder, krachtig en oprecht voelen.


Vandaag zeg ik wat ik wil zeggen en doe ik wat ik wil doen.


Dear Shakti,


From time to time I take up your book Reflections in the night. It is no wonder that every time I do that, the message of te day remarkably fits into my personal situation. Each day I give someone a compliment and today it is yours. Thank you.


Sincerely,


Hello Carien,

Thank you for writing to Shakti, and for your kind words of appreciation.

Kind regards from Shakti and Staff,



dinsdag 15 mei 2012

Kalligrafie

Oftewel: schoonschrift. 
Overal ter wereld wordt kalligrafie beoefend. Ware kunststukken. Sommige kalligrafen kunnen met één pennestreek een hele wereld laten zien. Een compliment voor deze vakmensen en hun werk, waarvan ik hieronder enkele voorbeelden laat zien.












maandag 14 mei 2012

Zon

Net bekeek ik de weersvoorspelling voor deze week. Het gaat wat kouder worden met wat regen erbij. Alleen bij vandaag stond een symbooltje van de zon. En het klopt, de zon schijnt uitbundig vandaag en koud is het ook niet. Heerlijk is het als de zon schijnt. Het licht is anders zonder dik wolkendek en de bloemen stralen. Daarom krijgt die hele grote hete zon van onze constellatie een dikke pluim. Zonder hem bestonden wij niet eens...






zondag 13 mei 2012

Bougainville


Ik heb een bougainville in de tuin gezet. Het is zo'n prachtige plant dat ik hem een compliment geef. Hopelijk slaat hij aan en krijgen we zo'n prachtige zomer dat hij het net zo goed doet als je wel eens in Zuid-Europa ziet!
Er zijn circa 15 soorten, afkomstig uit de tropen en subtropen van Zuid-Amerika, vooral Brazilië.  Ze zijn in de eerste helft van de 19e eeuw in Europa ingevoerd. Vooral in de landen rond de Middellandse Zee  tieren ze welig.
Deze planten zijn heester- of kruidachtig, groenblijvend of bladverliezend, meest klimmend. In de vrije natuur worden ze tot 4 m hoog. Ze hebben bedoornde twijgen en onaanzienlijke bloempjes. De bloemen zijn omgeven door opvallend gekleurde, papierachtige schutbladeren die lang aan de plant blijven zitten.
Bougainvillea werd voor het eerst gevonden in de tweede helft van de 18e eeuw, tijdens een expeditie waarover Louis Antoine de Bougainville, een beroemde Franse zeevaarder, de leiding had.







zaterdag 12 mei 2012

Glas (2)



Mijn oudste broer is een veelzijdig mens. Naast zijn beroep als therapeut in diverse disciplines houdt hij van tuinieren, bakt hij zelf heerlijk brood, kan hij goed klussen, beklimt zo af en toe een berg (hij heeft de Eiger bedwongen) en is hij de steun en toeverlaat van zijn gezin. Een van de laatste vaardigheden die hij heeft ontwikkeld is het maken van glas-in-loodramen. Daaruit blijkt ook zijn gevoel voor vormgeving, want de ramen die hij heeft gemaakt blinken uit in eenvoud met toch een heel eigen gezicht. 
Daarom, en om nog veel meer, is het compliment van vandaag voor jou lief broertje!



vrijdag 11 mei 2012

Glas (1)

©ladyaustin
Glas is een bijzonder materiaal. Het lijkt me heel moeilijk om ermee te werken en ik zou bang zijn voor scherven en splinters. Misschien is die angst onterecht en leer je er gewoon mee om te gaan. 
Vooral naar gekleurd glas kijk ik graag en het voelt zo lekker glad.
Onlangs kwam ik op een website van een glaskunstenares. Haar naam is Marike Olthof en ze maakt prachtige dingen.


Neem ook eens een kijkje!




Beste Marike,
Ik heb je website bekeken, omdat ik nieuwsgierig was wat je maakte.Ik vind je glaskunst echt geweldig mooi. Vooral je twee vaas-achtige objecten hebben mijn hart gestolen.

Dus hierbij mijn complimenten en veel succes!

Met vriendelijke groet,




Hallo Carien,

Bedankt voor je fijne reactie.
Het motiveert, als mensen positief reageren op je werk.

Vandaag heb ik de agenda, op de website, voor de komende maanden bijgewerkt.
Binnenkort komen er nog foto's bij, van nieuw gemaakt werk. 

Vriendelijke groet,

Marike Olthof



donderdag 10 mei 2012

TorenC

Ken je het televisieprogramma TorenC?
Het gaat over een denkbeeldige kantoorflat waar van alles gebeurt.
Twee dames voeren de boventoon en geloof me, zij zijn goed en grappig.
Hier een klein stukje om in de stemming te komen:





Beste programmamakers,

Ik lig vaak onder de tafel van het lachen om de sketches in TorenC. 
Wat mij ook opvalt is dat de dames Ros en Meijer zulke verscheidene types neerzetten zonder dat het gaat vervelen.
Hulde!

Met vriendelijke groet,




woensdag 9 mei 2012

Kapper

Bij veel kappers moet je eerst een afspraak maken. Maar ik ben niet zo van de afspraken. Vooral niet waar het mijn haar betreft. Op een dag kijk ik in de spiegel en denk: nu!
Dus ik ging naar een inloopkapper in de stad. Ik moest anderhalf uur wachten en dan kon ik terecht. Nou bedankt, maar ik kijk even verder. Fietsend door een straat waar ik zelden fiets zag ik nog een kapper. Proberen maar. Ik kwam binnen en stond bij een balie drie minuten te wachten. Er waren twee kappers aan het werk die niet eens goedemorgen zeiden en ook niet naar me toe kwamen. Ik dacht: wil ik me hier nog laten knippen? Nee! Dus sprong ik weer op de fiets. Ik dacht, dan maar een andere dag. Op weg naar huis zag ik een buurtkapper. Proberen? Normaal moest je daar ook een afspraak maken, maar de kapper keek in zijn afsprakenboek, vervolgens naar de klok en zei: ja hoor, het kan wel.
Hij heeft mijn haar uiterst zorgvuldig gewassen, geknipt, geföhnd en gestyled voor een prima prijs. Ik kijk weer tevreden in de spiegel. En dus gaat het compliment van vandaag naar kapper Van Zwam. Goed gedaan!

dinsdag 8 mei 2012

In de wolken

©somadjinn
Op een avond zag ik een hele mooie wolk. Opeens hoorde ik mezelf zeggen: Three hairs and some air. Dat was wat Bob Ross zei, als hij met zijn vederlichte penseel van een likje verf een wolk maakte waar je zo in zou willen duiken. Ik keek graag naar afleveringen van Bob Ross. Op een gegeven moment had ik alle bos- en zeegezichten voorbij zien komen, maar toch bleef ik kijken. Ik werd altijd zo rustig van Bob. In zijn wereld was alles okee, waren foutjes 'happy incidents' en gaf hij bomen altijd een vriendje.
Nog steeds zijn er overal ter wereld Bob Ross schildercursussen en beleven duizenden mensen plezier aan schilderen. You did a great job, Bob, and God bless!


Hieronder een compilatie. Veel plezier.












maandag 7 mei 2012

Radio


Karthik Janagiraman is de ontwikkelaar van een leuke app voor de iPhone, Musebox genaamd. Het geeft toegang tot diverse radiostations. Makkelijk in gebruik en gratis op de koop toe. Ik luister graag naar Groove Salad en omdat je de band en titel bij elk nummer krijgt te zien, doe je weer inspiratie op voor leuke, onbekende muzikanten. Top!




Op FB: Really nice app, which I frequently use. Good interface and easy to use. My compliments!


MuseBox Radio: Thanks for listening!



zondag 6 mei 2012

Voornaam

Ik ken alleen haar voornaam. Louise. Ze leeft niet meer.
Haar naam betekent: roemvolle strijdster, strijdster om een buit of in alle opzichten wijs. In alle opzichten wijs was Louise in ieder geval aan het eind van haar leven. Ze had namelijk een moeizaam bestaan, voornamelijk doorgebracht in psychiatrische instellingen. Op de een of andere manier kwam ze niet op het idee om leuke dingen te doen. Aan geld ervoor ontbrak het niet, daar had ze veel van. Misschien gunde ze het haarzelf wel niet.
Louise gunde het anderen wel en besloot haar vermogen ten dienste te stellen van mensen met een psychiatrische achtergrond. Zodat zij wél eens wat leuks kunnen ondernemen zonder zich zorgen te hoeven maken over de centen.


Louise, vandaag is het compliment voor jou!


Louise




zaterdag 5 mei 2012

ABC

Een goede leraar verzint leuke opdrachten. In een typografie les werden de leerlingen uitgedaagd om de letters van het alfabet op te sporen op Google Earth. Een zekere ddubs123 heeft na flink wat speurwerk het mooie filmpje samengesteld:


Geplaatst op ddubs123 videochannel: Very nice alphabet on Google Earth, my compliments!




vrijdag 4 mei 2012

Zwaan

Zwanen kunnen door het water glijden zo stil als de nacht kan zijn. 
Ze zoeken de mens niet op.
Maar er is een grote natuurvriend die ze met de camera tegenkomt en dan vastlegt. Bij voorkeur vroeg in de morgen, als de zon de duisternis opzij schuift. Dat levert fantastische foto's op, waarvan ik er hier een laat zien. 

© Bert Neeleman

Op Facebook:
Wat ben je hier toch ontzettend goed in Bert! Ik ga je een compliment geven op mijn blog.


donderdag 3 mei 2012

Lachen

Frank Focketyn is een Belgisch acteur. In het onderstaande filmpje kun je zien hoe goed hij is!



Op de Facebook page van Frank Focketyn:
Boemerang... om iedere dag mee te beginnen. Kostelijk!



woensdag 2 mei 2012

Worst


Een van de eerste woordjes die ik kon zeggen was 'worst'. Mijn grootvader sneed plakjes voor me af en voerde me met een grote glimlach kleine stukjes worst waar ik gek op was. Ja, opa hield ervan om zijn kleinkinderen te verwennen en ik hield van hem omdat hij zo'n lieve man was. 




Via website:
Ik heb geen vraag, maar een complimentje weg te geven. Jaren geleden ben ik verhuisd van Utrecht naar de Achterhoek. Ook daar kan ik die overheerlijke Vockingworst krijgen, waarvoor dank!
Met vriendelijke groet,

Beste Carien,

Dank je voor deze geweldige leuke reactie!!!
Ben erg benieuwd waar u de worst hebt gekocht. Misschien verneem ik het nog van u.

Nogmaals dank en hopelijk tot mails!!!!
Fijne avond.

Met vriendelijke groet,
Paul Vocking




dinsdag 1 mei 2012

Vuurtoren



Jean Guichard is een Franse fotograaf, bekend om zijn vuurtoren foto's.
Bovenstaande foto is van zijn hand en wereldberoemd. Een compliment waard!

Op 18 mei 2001 publiceerde Timothy Harrison o.a. het volgende hierover:
Voor het eerst is Jean Guichard naar de V.S. gekomen om foto's te maken van vuurtorens.
Hij is het meest bekend voor zijn explosieve 'Golf' foto van een vuurtoren voor de Bretonse kust in Frankrijk.
De meeste mensen die deze foto zien nemen aan dat de vuurtorenwachters omgekomen zijn.
De vuurtorenwachters leefden in doodsangst gedurende deze storm in 1989, en hielden zich schuil in de lichtkamer van de toren. De nacht ervoor hadden golven de onderste ramen in de toren kapot geslagen, waardoor alles in de ruimte mee was gesleurd, inclusief de televisie, tafel, stoelen en zelfs de koelkast. De vuurtorenwachters baden om redding.
Toen Jean Guichard in zijn helicopter naderde wist hij niet dat de vuurtorenwachters op een reddingshelicopter wachtten.
Hij wilde foto's maken van de golven die tegen de toren sloegen.
De vuurtorenwachters hoorde het geluid van een helicopter en gingen ervan uit dat het de reddingshelicopter was. 
Een van de wachters opende de onderste deur van de toren, keek op, realiseerde zich dat het niet de verwachte helicopter was en dat er een gigantische golf op het punt stond bezit te nemen van de vuurtoren. Hij draaide zich ogenblikkelijk om en trok de deur dicht. Had hij dat een seconde later gedaan, dan zou hij zeker zijn omgekomen.
Zo snel als hij kon maakte Guichard verscheidene foto's van dit indrukwekkende schouwspel.
De vuurtorenwachters werden later gered.