zaterdag 30 juni 2012

TT




Vandaag worden er veel races op de TT in Assen verreden.
Op televisie zag ik de enorm spannende eindronde van de Moto 3.
Er raceten vier man aan kop. Vlak voor de laatste bocht maakte de nummer twee een ongelooflijke move en haalde de koploper in.
Het was superspannend.
Maverick Viñales, vandaag is het compliment voor jou!


vrijdag 29 juni 2012

Meditatie



Op zondag 8 juli is er een Meditatie Mob op het Museumplein in Amsterdam. Om 19.55 uur ontstaan 'spontaan' cirkels rondom een Stadsverlichting vlag die midden op het grasveld wappert. Om 20.00 uur wordt het stil en begint de meditatie. Het enige dat je tijdens het uur van stilte hoeft te 'doen' is ademen, glimlachen, je hart openen en beschikbaar (dankbaar) te zijn voor de liefde die vanzelf tot harmonie en flow leidt. Om 21.00 uur is de meditatie afgelopen en gaat iedereen langzaam weer op pad.



Op Facebook: 


Geweldig initiatief, Tijn Touber! Vanaf een ander adres zullen mijn man en ik meedoen met deze meditatie. Ik verheug me er op.



donderdag 28 juni 2012

Etalage

©sinteses
In deze tijd van recessie probeert men te beknibbelen op uitgaven die strikt genomen niet noodzakelijk zijn. Begrijpelijk. Form follows function, tenslotte. De opsmuk verdwijnt. Maar niet overal.
Er is een kledingwinkel die veel aandacht besteedt aan de opmaak van de etalages. Leuk om te zien en ik heb de firma Teunissen Mode dan ook ter plekke een compliment gemaakt! 









woensdag 27 juni 2012

Pluk de Stad

Zevenblad

In het stadsgroen valt meer te eten dan je denkt. Daarom begon Elma Roelvink de website Pluk de Stad, die stadsbewoners helpt de eetbare planten en bomen in de buurt te vinden. De recepten maken zelfs onkruid lekker. Iedereen aan de klaproosroomkaas en zevenbladgroenteschotel dus!
Het idee voor de website ontstond toen Roelvink op de fiets zat naar de supermarkt en in dezelfde straat een stoofperenboom ontdekte. Ze stond versteld. Al die tijd hing het eten gewoon boven haar hoofd, terwijl in de supermarkt de peren uit Argentinië en de druiven uit Egypte uitgestald liggen. En om de hoek staat dan weer een kersenboom waarvan de vruchten op de grond wegrotten.

Om die verspilling tegen te gaan moedigt Pluk de Stad stedelingen aan hun openbare groen te oogsten. De website geeft daarvoor alle benodigde informatie in een digitale kaart: plukplekken, beschrijvingen van bomen en planten, plukseizoen en bereidingswijze. 
Hier een recept met zevenblad als hoofdingrediënt. Je vindt zevenblad echt overal. Het wordt als onkruid beschouwd, omdat het een hardnekkig terugkomende plant is. Geweldig, eigenlijk!
Zevenblad met kerrie en crème fraîche
Zo maak je er wat lekkers van:

Ingrediënten: 300 g zevenbladbladeren, 2 eetlepels olie, 2 uien, 2 appels, 1 theelepel kerriepoeder, zout, peper, 50 g crème fraîche.

Fruit de uien op een laag pitje in wat olie. Voeg de appel in blokjes toe. Roer het geheel en voeg gewassen en gesneden zevenbladbladeren toe. Laat het geheel een aantal minuten goed bakken onder goed roeren. Voeg de kerriepoeder, peper en zout toe. Maak het geheel af met de crème fraîche.
(deels overgenomen uit Trouw, 16-03-2012)

(via email)
Hallo,

Wat vind ik Pluk de Stad een geweldig initiatief. Daarom bij dezen mijn complimenten!

Met vriendelijke groet,

dinsdag 26 juni 2012

Boor

©Flo Flo


Elke uitvinding die erop gericht is om mensen te helpen onder barre omstandigheden dient te worden geprezen. Onlangs heeft een Nederlands bedrijf een oude methode om naar water te boren nieuw leven in gebracht. De Flo Flo, zoals deze boor is gedoopt, is goedkoop, makkelijk te installeren en te bedienen door lokale mensen. Met name Afrikaanse landen, waar grote droogte heerst, zullen hier heel erg blij mee zijn. Hulde!




Hallo,

Op het journaal zag ik vandaag jullie flo flo boor. Wat een fantastische uitvinding om mensen aan water te helpen.
Ik hoop dat deze boor gaat lopen als een trein!

Met vriendelijke groeten,




Hallo Carien,

Bedankt voor je leuke mail !

Hier tevens de TedxBinnenhof talk die we net hebben gehad.

The FLOFLO is changing the world !

Met vriendelijke groet,

Namens de Stichting Holland Water Goes Africa
Floris de Vos






maandag 25 juni 2012

Papier

Vandaag een compliment aan de uitvinding van het papier*
©rolve

In de Egyptische oudheid sloeg men de stengels van riet dat langs de Nijl groeide plat, waardoor er rafels ontstonden waar men vervolgens matjes van vlocht. Na het drogen werd dit gladgeschuurd en kon men hier op schrijven. In het droge woestijnzand van Egypte zijn nog veel beschreven papyrusrollen bewaard gebleven in tegenstelling tot het vochtigere 
Europa waar vrijwel alle papyrusrollen vergaan zijn in de loop der tijden.

Later, toen de aanvoer van het steeds duurdere papyrus uit Egypte niet meer voldoende was voor de behoefte aan schrijfmateriaal, schreven de mensen in Europa op het stevigere perkament. Dat werd gemaakt van dierenhuiden. Op dat perkament werd geschreven met een rietpen of bijgesneden ganzenveer. Heel veel perkament is nu nog te zien in musea omdat het, mits goed behandeld, erg lang meegaat. Boeken gemaakt van perkament zijn vaak eeuwen oud en daarom erg kostbaar.
De wesp was de eerste papierfabrikant. De wesp bouwt haar nest van een soort karton. Vezels van planten mengt ze met haar speeksel tot een brij. De brij droogt en wordt hard. Aangenomen wordt dat Cai Lun, een Chinees, in 105 n. Chr. dit werk van wespen heeft afgekeken en zo het papier heeft uitgevonden. Hij klopte vezels van bamboeriet, de bast van de papiermoerbei en zijdeafval tot brij. Die brij verdunde hij met water en liet het drogen: hij had papier gemaakt. Inmiddels hebben grafvondsten aangetoond dat men in China vóór onze jaartelling al een soort van papier gebruikte. Uit recente archeologische vondsten in het noordwesten van China is gebleken dat het papier vrijwel zeker al bestond in de Han-dynastie (206 voor Chr.)
Eeuwenlang bewaarden de Chinezen hun geheim. Toen namen de Arabieren Chinese papiermakers gevangen, tijdens een oorlog tussen het zich uitbreidende Arabische Rijk en Chinese keizerrijk omstreeks het jaar 740 na Chr.. Zo leerden de Arabieren papier maken en dit verdrong al snel het minder stevige papyrus gemaakt van papyrusplanten en het steviger, maar veel duurdere perkament. Later gebruikten ze fijnere materialen dan alleen ruwe plantenvezels, zoals katoenen en linnen lompen. In de middeleeuwen raakte dit prachtige papier ook in Europa bekend. Kooplieden namen het in hun schepen mee naar Spanje en Italië. Deze kooplui gingen aanvankelijk steeds terug naar Arabië om opnieuw voorraden papier te kopen. Later vonden ze het goedkoper om zelf papier te maken en deze kunst verspreidde zich snel over de rest van Europa. Vermoedelijk hebben ook kruisvaarders de kunst van het papiermaken afgekeken bij papiermolens rond Damascus.
De Schoolmeester in Westzaan
In Nederland zijn momenteel nog 3 molens die op oude ambachtelijke wijze geschept papier produceren. In Westzaan bij Zaandam is dit De Schoolmeester, en in Gelderland twee bovenslag-watermolens, te Arnhem (Nederlands Openluchtmuseum) en te Loenen, in Papierfabriek de Middelste Molen

In het Drukkerijmuseum te Meppel worden regelmatig demonstraties handmatig papierscheppen gegeven.

*Overgenomen van Wikipedia






zondag 24 juni 2012

Erwin Olaf

©Erwin Olaf, uit de serie Hope

(geplaatst op FB)
Beste Erwin Olaf,
Ik zag onlangs twee foto's van u die het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen heeft aangekocht. Dat balletmeisje met 1 been en een doktersruimte met een verpleegster en een oosterse vrouw in de hoek. Prachtige werken, mijn complimenten!




zaterdag 23 juni 2012

Funny

Men neme Amerikaanse illustraties uit de jaren vijftig. Die zijn prachtig en herinneren aan de nieuwe wereld, toen alles helder en schoon was met afgebakende rollen voor iedereen. Mannen in mooie pakken werkten, sportten en dronken bier, vrouwen droegen schorten, verzorgden glanzende kinderen en deden het huishouden. Ook werd er volop gerookt. 
Verzin bij zo'n illustratie een humoristische tekst. Maak er kaarten, onderzetters, posters en bekers, iphone covers en koelkastmagneten van. En laat dan de wereld maar lachen!


Funny


(via email)
Hi,

Just want to say your bluntcards make me laugh so much.
Please continue!
Greetings,




vrijdag 22 juni 2012

Levensliefde

Een compliment aan de liefde, die gestalte kreeg in mijn man:


Mijn lieve hele halve Rus
Voor jou een complimentje dus.
Wat zeg ik? 
Compliment!
Omdat jij de liefste bent.

Geduldig, een groot hart en immer wijs.
Heel erg grappig en maar een beetje grijs.
Daarnaast vertoon je een prachtige tendens:
Van jou wordt men een beter mens.







donderdag 21 juni 2012

Afstand



Wat gek eigenlijk dat we in huizen wonen. Een mens is een nomade. Gaan waar de wind je drijft, waar wat te beleven is, waar voedsel en veiligheid is. We pinnen ons vast met een hypotheek, met een baan, met de illusie dat altijd alles blijft zoals het was. 
Voor wie moet of wil, is geen bestemming te ver. 
Bereken maar vast de afstand van je reis met deze handige website!



woensdag 20 juni 2012

Attent

Vandaag zou mijn broer Jeroen jarig zijn. Helaas is hij overleden. 
Nu kreeg ik van een vriend van hem een mailtje. Daarin stonden herkenbare herinneringen aan hoe Jeroen in elkaar stak.
Ik was zo blij met die mail. Het is fijn als mensen aan iemand denken die er feitelijk niet meer is. 

Ik mailde hem terug om hem te bedanken en schreef dat vandaag de rumtaart ontbreekt, die Jeroen altijd maakte.


Joost mailde toen deze kostelijke herinnering terug:


Ja, die rumtaart, dat was zijn specialiteit.
We eindigden een keer een Nachtegalen-fietstocht aan de Jutfaseweg, en kregen daar grote punten rumtaart. "Er zit alleen slagroom, boter en suiker in, mensen. Verder geen calorieën."



Mijn complimenten voor je attente mail, Joost!









dinsdag 19 juni 2012

Zee

Als je van zeegezichten houdt, neem dan eens een kijkje op de website van Jan Schelhaas
Hij schildert bijna dagelijks de zee. Vooral het zonlicht op de golven en de wolkenluchten vind ik erg mooi. 

Jan, ga zo door en ik hoop nog eens een kijkje te nemen in je atelier!


(via Facebook) Dank je Carien, leuk!!!!


maandag 18 juni 2012

Bos



Het woud van Bohemen, klinkt dat niet sprookjesachtig?
Dit middelgebergte bevindt zich in het  noordoosten van Bohemen, Tsjechië.
Het ligt in het gebied wat ongeveer tussen de steden Mladá Boleslav, Jičín en Turnov ligt, direct ten zuiden van het Reuzengebergte. Sinds 1955 is het een beschermd natuurgebied onder de naam ChKO Český ráj. De hoogste berg van het gebergte is de Kozákov, in de buurt van Turnov, met een hoogte van 744 meter. Het Boheems Paradijs is vooral bekend van zijn "rotsensteden" van zandsteen. Het kent indrukwekkende bomen en prachtige beken. Het is een gebied van verborgen meren, donkere wouden, oude kastelen en schilderachtige landgoederen en dorpjes. 
Tot aan de 19e eeuw werd het Boheems Paradijs Terra Felix genoemd, wat "het gelukkige land" betekent.

Ik ben er nog nooit geweest, maar het woud van Bohemen staat wel op mijn verlanglijstje van plekken op deze planeet die ik graag eens wil bezoeken. En zo ver is het niet van Nederland vandaan, ongeveer 750 kilometer. 
Een compliment voor een bos, kan dat eigenlijk? Ik vind van wel. 







zondag 17 juni 2012

Groene vingers

Onze tuin is niet groot, maar wel gezellig. Ieder jaar koop ik bloemen en plantjes. Lekker met mijn handen in de aarde en potjes verplaatsen zoals het mij zint. 's Avonds de hele boel besproeien na een droge dag is ook leuk. Dan gaat het zo lekker ruiken allemaal.

Onze achterbuurvrouw heeft pas echt groene vingers. Ze heeft hoog in haar tuin enkele klimrozen geplant die de hele zomer doorbloeien. Omdat wij aan de lichtkant zitten, groeien de rozen onze kant op. Wat een weelde. Compliment voor jou, Lianke, het is een prachtig gezicht iedere keer weer!




zaterdag 16 juni 2012

Herinnering

De meeste Arnhemmers kennen natuurlijk hun oude station nog. Het is gedurende een jaar of drie een puinhoop geweest. Je moest om een enorm gat lopen op het stationsplein. Dat gat is nu gevuld met auto's, het werd een parkeergarage. Nu is het station zo goed als klaar. Het is ruim en licht, ik vind het wel geslaagd. Ter ere van toen en ter ere van nu deze foto. Complimentje aan de nostalgie.




vrijdag 15 juni 2012

Harry


Spanje, omg. Bolulla

Vandaag was ik op een begrafenis. Om precies te zijn op de dienst die op de begrafenis volgde. Harry, maar 55 geworden, was een oude vriend van mijn man. Ik kende hem niet zo goed persoonlijk, er was niet zo veel contact tussen hun de laatste jaren. Maar in een tijdsbestek van zo'n anderhalf uur werd er door diverse sprekers iemand voor me neergezet. Vooral het eerste verhaal, van een van Harry's broers, staat me bij. Kleine voorvallen uit hun jeugd. De humor waarmee het werd gebracht. Dat maakte dat Harry voor me begon te leven. Terwijl hij net dood was.

Er was ook muziek. Terwijl de mooie grote ruimte gevuld werd met klanken, kregen we op een groot scherm foto's te zien van deze man. Van toen hij klein was tot misschien wel de dag voor zijn dood. Elke fotoserie eindigde met Harry die omhoog keek in de lucht. En hoe Harry op een grote berg naar boven liep, waar een groot houten huis stond. Een levensreis beëindigd, een nieuwe reis begonnen. 
Toen na afloop de zaal leegstroomde heb ik een van de jongens gezegd hoe knap ze dat gedaan hadden, de muziek, het geluid en de beelden. Want zoiets kun je maar één keer goed doen.


En Harry: Aangenaam kennisgemaakt met je te hebben!



donderdag 14 juni 2012

Babel

Stel, je bent in een vreemd land waar je de taal niet spreekt. Met handen en voeten kom je een heel eind, hoewel gebaren soms per land verschillen. In het ene land knikken ze terwijl ze nee bedoelen en andersom. Dat moet je dan wel even weten!
Gelukkig zijn er handige hulpmiddelen om verder te komen dan wanhopig op je tanden wijzen als je tandpasta/tandarts/floss/mondwater/kunstgebit bedoelt. Het zijn boekjes vol met afbeeldingen waarmee je jezelf kunt verduidelijken. Compliment voor deze uitvinding!



woensdag 13 juni 2012

Relax


Zero 7 is een Britse band in het downtempo genre. De twee vaste leden Henry Binns en Sam Hardaker staan in voor de instrumentale muziek, voor de vocalen doen ze vooral een beroep op buitenstaanders, zoals Mozez, Sia Furler, Tina Dico, Sophie Barker en José Gonzalez.
De producers Henry Binns en Sam Hardaker begonnen hun muzikale carrière in de muziekindustrie als teaboy in een Londense opnamestudio. Niet veel later kregen ze te maken met het echte werk. Ze werkten samen met de Pet Shop Boys en Robert Plant. Het grootste deel van de jaren 90 schaafden ze hun producervaardigheden achter de schermen bij.
Ik heb geprobeerd om Zero 7 een compliment te maken op hun website, maar zag nergens contactgegevens.
Hier een nummer van hun cd Simple Things, Destiny genaamd. Lekker dromerig!


dinsdag 12 juni 2012

Vriendschap


We begrijpen elkaar als geen ander, mijn vriendin en ik.

Vandaag is ze jarig. En dit jaar vieren we ook onze 25-jarige vriendschap. Dubbel feest!
Buikpijn van het lachen.
Lachen door onze tranen heen.
Zelden een kink in de kabel en zoja, dan lossen we dat toch weer op.
Ze is scherp, intelligent, geestig en gevoelig. 

Through thick & thin, through sick & sin.
Nico, vandaag is het compliment voor jou!


(via email)
Ooooooo wat een fantastisch kado, ik ben zo geloekig :-)
Nog 25 jaar Carientje!!! En ik zie je zaterdag!

XXX



maandag 11 juni 2012

Buitenleven

Boerderij De Korenblik ligt op een prachtig stuk land in de Achterhoek. Het heeft een winkel waar biologische produkten worden verkocht. Ook wordt er van alles georganiseerd. Gisteren was er een Aardbeienplukdag. Tegen een schappelijke prijs mochten mensen zelf hun zomerkoninkjes plukken. Daarnaast waren er allerlei activiteiten, zoals zelf je pizza bakken in een steenoven, houtbewerken en er was een verhalenverteller. Bij boer Wim mocht je meerijden op een kar achter zijn tractor voor een ritje door het weiland. 
Voor allen die meegewerkt hebben aan het slagen van deze heerlijke dag is het compliment van vandaag.











zondag 10 juni 2012

Lust & Liefde

©otjep
Corine Koole tekent iedere week verhalen op over lust en liefde in de zaterdagbijlage van de Volkskrant. Niet alleen zijn de persoonlijke portretten inhoudelijk boeiend, ook de manier waarop ze geschreven zijn. Daarvoor krijgt Koole van mij het compliment van de dag. Ik zie er iedere week er naar uit.














Beste Corine Koole,

Graag wil ik je een compliment maken over de verhalen over lust & liefde in de bijlage van de Volkskrant. Ik vind het mooie portretten, die ik graag tot mij neem.
Dank je daarvoor.

Met vriendelijke groet,


Beste Carien, dank je wel!
hartelijke groet,
Corine




zaterdag 9 juni 2012

Stoere vrouw

Beitske Visser, kent u die naam?
Beitske, 17 jaar, heeft geschiedenis geschreven door als eerste vrouw een wedstrijd in de Formel ADAC winnend af te sluiten. Dat is een ware prestatie en de nummers twee en drie zullen wel getandenknarst hebben. 
Door een defect aan een remkabel kreeg ze onlangs een ongeluk en is haar rug gebroken. Dat is ernstig, maar het kan helemaal goed komen. Niet bang zijn Beitske, je kan het!







vrijdag 8 juni 2012

Lering ende vermaak




Wij, mijn man en ik, kijken graag naar het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch. 
Bij voorkeur nemen we het op. Want dan kunnen we het programma onderbreken voor de 'toegevoegde waarde':
- Wat denk jij?
- Hmm, dat is toch wel...tjaaa....
- Nog niks zeggen hoor!
...
- Weet jij het?
- Ja.
- Ik ook. Zeg maar.
- Drieduizend. Nee... Vijfendertighonderd.
- Ooo! Ik dacht aan achthonderd! Maar ja, ik vind het ook niet mooi.
- Achthonderd en geen cent meer!

En na dit vrolijke handjeklapgedoe volgt dan de ontknoping. Verbazing, verbijstering, soms-precies-goed, ja, dat maakt dit programma extra leuk om naar te kijken. En je steekt er nog wat van op ook.


(via website AVRO)

Graag wil ik jullie een compliment maken voor het programma Tussen Kunst & Kitsch. Aan alles proef je deskundigheid en de shots van het publiek hier en daar verraden de knipoog van de cameramensen en de montage. Ook dat jullie op wisselende locaties draaien vind ik leuk, het geeft ook promotie voor de musea. Dus iedereen een pluim! Niet in de laatste plaats eentje voor Nelleke, die ik vroeger altijd zo'n zeurwijf vond. Wel bijt ik soms op mijn onderlip als zij een voorwerp aanraakt. Zij is een beetje bruusk, maar totnutoe is alles goed gedaan, dus ik vertrouw er maar op!

Met vriendelijke groeten,



Goedemorgen mevrouw van Hest,

Hartelijk dank voor uw mail, fijn om te lezen, dat u ons met zorg gemaakt programma waardeert. Wij hopen hier nog lang mee door te gaan ! Ik wens u nog veel kijkplezier !


met vriendelijke groet,

Marjolijn Dissel
Productie TV



donderdag 7 juni 2012

Trouw

Iedere dag een compliment weggeven, dat was en is het voornemen van dit jaar. Ik vind het leuk om te doen, hoewel ik bijna een keer een dag had overgeslagen. 
Vrijwel iedere dag, en dat al vanaf 2002, kun je interessante dingen lezen op:


Moor's Magazine


De moeite waard!


(via email)
Hoi!

Al heel lang staat de link van je website op mijn startpagina. Af en toe neem ik een kijkje en vind er steeds iets verrassends.
Ook luister ik graag naar de bijdragen over mij onbekende muzikanten.
Iedere dag maak ik een compliment en vandaag krijg jij hem!

Met vriendelijke groet,


woensdag 6 juni 2012

Uitnodiging

Vandaag een compliment voor een handgeschreven uitnodiging. Van ene Roemer, die er een leuke tekening bij maakte. Dit briefje vond ik toen ik mijn auto parkeerde onder de wisser van mijn achterruit. Zou Roemer denken dat Tenzin een rode auto had? Of had Tenzin geen zin in een feestje en heeft het papiertje zomaar ergens achtergelaten? 
Ik hoop dat het nog in orde komt voor 10 juni!









dinsdag 5 juni 2012

Fruit

Vandaag een complimentje voor iets wat heel erg lekker is. Bosaardbeien. Ze zijn klein en zoet en ook nog eens gezond. Om tussendoor van te snoepen. Maar natuurlijk ook superlekker op een beschuitje.
Eet smakelijk!






maandag 4 juni 2012

Hippo's

Wil je een leuk bandje voor een feest? Moet je de Nijlpaarden bestellen.
Ze maken veelzijdige muziek en krijgen iedereen aan het zingen. Mijn complimenten!

©Britt van Hest

zondag 3 juni 2012

Klassieker

Vandaag is het zo koud als op eerste kerstdag, hoorde ik. En dat op 3 juni.
Laat het maar regenen en koud zijn. It is just a perfect day. 

Compliment voor Lou Reed. Keep hanging on, Lou!


Lou Reed
Transformer (1972)
Perfect Day


Just A Perfect Day,
Drink Sangria In The Park,
And Then Later, When It Gets Dark,
We Go Home.
Just A Perfect Day,
Feed Animals In The Zoo
Then Later, A Movie, Too,
And Then Home.

Oh It's Such A Perfect Day,
I'm Glad I Spent It With You.
Oh Such A Perfect Day,
You Just Keep Me Hanging On,
You Just Keep Me Hanging On.

Just A Perfect Day,
Problems All Left Alone,
Weekenders On Our Own.
It's Such Fun.
Just A Perfect Day,
You Made Me Forget Myself.
I Thought I Was Someone Else,
Someone Good.

Oh It's Such A Perfect Day,
I'm Glad I Spent It With You.
Oh Such A Perfect Day,
You Just Keep Me Hanging On,
You Just Keep Me Hanging On.

You're Going To Reap Just What You Sow,
You're Going To Reap Just What You Sow,
You're Going To Reap Just What You Sow,
You're Going To Reap Just What You Sow...



zaterdag 2 juni 2012

Markt


Ruilhandel is mooi. Zo oud als de mensheid, zo oud is het verschijnsel markt. De mooiste winkelcentra kunnen niet tippen aan stalletjes in de buitenlucht, waar mensen elkaar ontmoeten en er vaak een gemoedelijke sfeer heerst. Daarom: een compliment aan de markt!


vrijdag 1 juni 2012

Boa Sorte

In 2008 ontdekte ik de zangeres Vanessa da Mata. Op dat moment beklom ze de de Braziliaanse hitlijsten met het nummer 'Boa Sorte', dat geluk betekent. Ze deed dat samen met de Amerikaanse singer songwriter Ben Harper.  Op YouTube heb ik mijn complimenten gegeven en onder het filmpje staat de tekst. Enjoy!



É só isso
Não tem mais jeito
Acabou
Boa sorte

Não tenho o que dizer
São só palavras
E o que eu sinto
Não mudará

Tudo o que quer me dar
É demais
É pesado
Não há paz

Tudo o quer de mim
Irreais
Expectativas
Desleais

That's it
There's no way
It's over
Good luck

I've got nothing left to say
It's only words
And what I feel
Won't change

Tudo o que quer me dar
(Everything you want to give me)
É demais
(It's too much)
É pesado
(It's heavy)
Não há paz
(There is no peace)

Tudo o que quer de mim
(All you want from me)
Irreais
(Isn't real)
Expectativas
(Expectations)
Desleais

Mesmo se segure
Quero que se cure
Dessa pessoa
Que o aconselha

Há um desencontro
Veja por esse ponto
Há tantas pessoas especiais

Now even if you hold yourself
I want you to get cured
From this person
Who advises you

There is a disconnection
See through this point of view
There are so many special people in the world
So many special people in the world
In the world
All you want
All you want

Tudo o que quer me dar
(Everything you want to give me)
É demais
(It's too much)
É pesado
(It's heavy)
Não há paz
(There is no peace)

Tudo o que quer de mim
(All you want from me)
Irreais
(Isn't real)
Expectativas
(Expectations)
Desleais

Now we're falling
Falling, falling
Falling into the night
Into the night
Falling, falling, falling
Falling into the night
Um bom encontro é de dois
Now we're falling
Falling, falling
Falling into the night
Into the night
Falling, falling, falling
Falling into the night