woensdag 15 februari 2012

Delen

Mensen zijn scheppende, creatieve wezens. En al wordt ons het geld opgedrongen (marktconform, prijs-kwaliteit, resultaat- en winstgericht), we doen graag iets voor elkaar zonder dat er ook maar 1 cent mee te maken heeft. Gelukkig.
Sterker nog, toen men meer mensen wilde aantrekken om bloed te geven en de Bloedbank voor een aderlating geld in het vooruitzicht stelde, trokken sommige bestaande donoren zich terug. De lol ging er af als er geld mee gemoeid zou zijn. Een broodje en een kop koffie na afloop, meer hoefde niet. De actie had dus een tegengesteld effect. Eigenlijk vind ik dit wel een hoopvolle uitkomst, al blijft het jammer voor de Bloedbank natuurlijk. 
Er zijn ook websites waar amateurfotografen en -illustratoren en zelfs (semi) professionals hun beelden kunnen plaatsen die door anderen voor niks gebruikt kunnen worden. Soms wil men van tevoren weten waar hun foto's/illustraties/collages voor gebruikt worden, soms wil men graag naamsvermelding van de gebruiker (een beetje reclame mag best). En een aantal zegt: hier, gebruik maar, ik heb er plezier aan gehad om het te maken en ik vind het leuk dat jij er ook plezier van hebt. Klasse en hulde en vandaag dus een compliment voor al die mensen. Delen is vermenigvulden, vooral als het gratis is.

© Billy F. Alexander


Hi Carien

This is why I do what I do!

God Bless You! :-)~

Billy






Geen opmerkingen:

Een reactie posten