zondag 23 december 2012

Drop

Een complimentje voor de uitvinding van drop!
Drop is een typisch Europees snoepgoed, dat wordt gemaakt van het wortelsap van de zoethoutplant Glycyrrhiza glabra (vlinderbloemfamilie). De zuivere vorm heetblokdrop. De blokdrop wordt dan gebruikt als ingrediënt voor de snoepjes. Voor de smaak wordt suiker of een andere zoetstof toegevoegd en salmiak(ammoniumchloride). Vroeger bond men de drop met Arabische gom, tegenwoordig doet men dit meestal met zetmeel of gelatine. Toch wordt Arabische gom in kwaliteitsdrop nog steeds gebruikt.
Drop heeft door ammoniumchloride een zeer kenmerkende salmiaksmaak. Nederlanders zijn meestal drop gewend en eten het dan ook met smaak op. Deze smaak wordt echter niet door iedereen gewaardeerd, met name bij dubbelzoute drop. Iemand die geen drop is gewend kan daarom het beste met zoete drop beginnen. Ook is er likeur, Dropshot, met dropsmaak. Voornamelijk in Groot-Brittannië is er een dropstroop te koop voor pannenkoeken of als broodbeleg. Lijkt mij niets, maar het is maar wat je gewend bent.*



*Overgenomen uit Wikipedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten